Wonen in Lelystad


Lees het hele verhaal van Carolien en Manuel

Bataviahaven aan het Markermeer is in korte tijd uitgegroeid tot het centrum van gezelligheid. Bezoekers komen niet alleen voor de haven, maar ook voor de winkels, restaurants en gezellige terrassen. In het nieuwe wooncomplex van Bataviahaven komen dan ook een sfeervol grandcafé en gezellige winkels. Even met de lift van je appartement naar beneden en je zit op het terras voor een drankje. Net als op vakantie, maar dan zo vaak als je maar wilt.

Borrel en boutiquehotel in Bataviahaven

Op de begane grond bevindt zich een commerciële plint met winkels, drink- en eetgelegenheden. Voor een snuisterij of gezellige borrel hoef je Bataviahaven dus niet te verlaten. Gasten kunnen zelfs overnachten, want in de commerciële plint is ruimte gereserveerd voor een inpandig boutiquehotel.

Voorzieningen binnen handbereik

De appartementen en penthouses van Wonen in Bataviahaven liggen aan boulevard Schoonzicht, in het havengebied van Lelystad. Hier woon je aan de kust, met uitzicht over het Markermeer. Alle voorzieningen zijn binnen handbereik. Je fietst in 6 minuten naar het dichtstbijzijnde winkelcentrum. Hier vind je onder meer drie supermarkten, een huisartsenpost en een apotheek. Om te dineren kun je zelfs je fiets laten staan. Direct aan de boulevard vind je restaurants als De Rede van Bataviahaven, Las Tapas en ByLemonakis.

Wat te doen…

  • In de haven? Het hele jaar door vinden er tal van evenementen plaats in Bataviahaven. Het wordt dan ook wel het grootste evenemententerrein van Lelystad genoemd. Zo zijn er de Hippiemarkt, Nationale Historische Reddingbootdag, HISWA en verschillende zeilevenementen. Vanaf volgend jaar vindt ook het gloednieuwe evenement SuyderSail vlak voor jouw deur plaats.
  • Dagje uit? In 8 minuten wandel je naar Batavialand, waar naast interessante bodemvondsten en historische scheepsvaartdocumenten ook de reconstructie van het beroemde VOC-schip de Batavia ligt. Of bezoek het luchtvaart-themapark Avidrome.
  • Houd je meer van shoppen? Wandel 1 minuutje verder en je waant je tussen de koopjes van topmerken in Batavia Stad.
  • Dagje zee? Het Houtribhoekstrand ligt op 10 minuten fietsafstand. En tegenover je nieuwe woning vind je Naupar. Daar kun je grootscheepse vaartochten boeken. Of zeil zelf naar historische plekken als Hoorn, Volendam en forteiland Pampus. Vaar verder, en je meert aan in Amsterdam.
  • Blijf je graag in beweging? Ontdek de watersportmogelijkheden langs de 17 kilometer lange kustlijn van Lelystad. Je komt maar liefst 5 jachthavens tegen. Wandel langs de boulevard of in het Gondelpark. Natuur vind je in de Oostvaardersplassen. Ook Natuurpark Lelystad en het Belevenissebos zijn het bezoeken waard.
  • Ben je een echte teamspeler? In 7 minuten fiets je naar de tennisbaan, golfbaan en voetbalvelden.

Onderwijs in Bataviahaven

Wie in Bataviahaven woont, kan kiezen uit vele basisscholen. De dichtstbijzijnde basisschool ligt op 6 minuten fietsen van Bataviahaven. Binnen een straal van 4 kilometer bevinden zich nog 6 andere basisscholen. De dichtstbijzijnde kinderopvang bereik je in 3 fietsminuten. Verschillende middelbare scholen, ook voor speciaal onderwijs, zijn ook snel met de fiets te bereiken.

Bereikbaarheid en uitvalswegen

Vanaf Bataviahaven rijd je zo de A6 op richting Amsterdam of Utrecht. Beide steden bereik je in drie kwartier. Bataviahaven vormt hierdoor de ideale uitvalsbasis voor mensen die werken in de stad, maar aan de kust willen wonen. Bataviahaven is ook uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. In 12 minuten fiets je al naar NS-station Lelystad centrum. Hiervandaan vertrekken zes treinen per uur in de richting van Amsterdam en Zwolle. Ideaal toch?