Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven voor een woning?

Je kunt je tijdens de verkoopperiode inschrijven bij De Boer Makelaardij en Van der Linden Makelaardij.

Beschikken de woningen over een eigen parkeerplaats?

Dit is afhankelijk van het type woning. Informeer bij De Boer Makelaardij of Van Der Linden Makelaardij naar de mogelijkheden.

Zijn de woningen energiezuinig?

De woningen zijn standaard energiezuinig volgens de norm EPC 0,4 (EPC staat voor energieprestatiecoëfficiënt). De herenhuizen worden zonder gasaansluiting gebouwd.

Zijn er aanpassingen mogelijk in de woning?

Er wordt een meer- en minderwerklijst gemaakt. Hierin kun je je eigen woonwensen aangeven, zoals bijvoorbeeld een uitbouw of ander sanitair. Ook zijn er complete afbouwpakketten mogelijk. Je kunt deze lijst bij De Boer Makelaardij Makelaardij en Van Der Linden Makelaardij opvragen.

Wat houdt levensloopgeschikt in?

Een levensloopgeschikte woning heeft het hele woonprogramma (woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer, technische ruimte enzovoort) op dezelfde verdieping. Deze woonlaag is zonder trappen of andere obstakels te bereiken.

Welke type woningen worden er in Bataviahaven Lelystad gebouwd?

In de eerste fase worden er levensloopgeschikte koopappartementen en penthouses gebouwd. In de tweede fase worden er herenhuizen met tuin gebouwd.

Wie onderhoudt het openbaar groen?

De gemeente onderhoudt het openbaar groen. Heb je hier vragen of opmerkingen over? Dan kun je contact opnemen met de gemeente Lelystad.

Is er een winkelcentrum in de buurt?

Vanaf Bataviahaven Lelystad rijdt je binnen vijf minuten naar het dichtstbijzijnde winkelcentrum. Hier vindt je onder andere twee supermarkten, een huisartsenpost en een apotheek.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Ja, Bataviahaven Lelystad is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Het dichtstbijzijnde busstation ligt op twee minuten lopen. Vervolgens ben je binnen een kwartier op het NS-station van Lelystad.

Welke sportvoorzieningen zijn er?

Er zijn veel sportvoorzieningen in de buurt van Bataviahaven Lelystad. Denk onder meer aan een voetbalvereniging, tennisbaan en golfbaan.

Is er een basisschool in de buurt?

Ja, er zijn verschillende basisscholen op fietsafstand van Bataviahaven Lelystad.

Hoe wordt de omgeving ingericht?

Bataviahaven Lelystad wordt gebouwd aan boulevard Schoonzicht. Het complex heeft uitzicht over de jachthaven Bataviahaven en het Markermeer. Er zijn winkels, horeca en andere voorzieningen in de buurt aanwezig.

Wanneer start de bouw van woningen in Bataviahaven Lelystad?

Zodra er een verkooppercentage van 70% is gehaald, wordt de start bouw afgekondigd.

Wanneer start de verkoop?

De appartementen en penthouses zijn nu in verkoop. De herenhuizen gaan binnenkort in verkoop.

Kan ik Bataviahaven Lelystad volgen op social media?

Bataviahaven Lelystad heeft een eigen Facebookpagina. Vind de pagina leuk en blijf automatisch op de hoogte van het laatste nieuws, foto’s, inspiratietips en nog veel meer.

Zijn er ook brochures beschikbaar?

Er zijn digitale brochures beschikbaar op de website. Ook kun je een brochure verkrijgen bij Van der Linden Makelaars en De Boer Makelaars.

Ik ben geïnteresseerd en ik wil graag meer informatie. Wat moet ik doen?

Je kunt je vrijblijvend aanmelden via de website voor de nieuwsbrief. Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met Mieke Koster van De Boer Makelaardij via telefoonnummer 0320 – 281 800 of met Marc Bosboom van Van der Linden Makelaardij via 0320 – 241 774.

Hoe kan ik contact opnemen met Van Wijnen?

Tijdens de verkoopperiode kun je contact opnemen met de projectmakelaar. Zodra de koop- en aannemingsovereenkomst is getekend, krijg je een kopersbegeleider vanuit Van Wijnen toegewezen. Hij of zij neemt contact met je op. Heb je voor die tijd al een vraag? Neem dan contact op met Piet van Slochteren of Kiki Ongering van de afdeling Verkoop via telefoonnummer 0513 – 467 654.

Wie of wat is Van Wijnen?

Van Wijnen is de ontwikkelaar van woningen in Bataviahaven Lelystad.

Bij wie moet ik zijn voor eventuele klachten na de oplevering?

Tot drie maanden na de oplevering (dit is de onderhoudsperiode van de woning) kun je jouw klachten melden bij de koperbegeleiding. Zij behandelen de klacht en zorgen ervoor dat de klacht bij de juiste persoon terechtkomt voor de afhandeling ervan. Na deze drie maanden kun je klachten melden bij de Servicedesk van Van Wijnen via 0513 – 438 300.

Ik wil graag een huis kopen in Bataviahaven Lelystad, maar ik moet mijn huidige woning nog verkopen. Kan Van Wijnen me hierbij helpen?

Van Wijnen kan je hierbij helpen door de projectmakelaars in te zetten. De projectmakelaar bepaalt samen met jou een verkoopstrategie voor een succesvolle verkoop van je huidige woning.

Wat betekent SWK?

SWK staat voor Stichting Waarborgfonds Koopwoningen.

Hoeveel jaar garantie krijg ik?

Hiervoor geldt de SWK-overeenkomst. Je hebt zes jaar garantie op de woning. Voor sommige onderdelen is deze garantie korter. Je kunt hier alles over lezen in het SWK-boekje, verkrijgbaar bij de makelaar.

Het kopen van een woning is niet zomaar iets, bij wie moet ik zijn voor vragen?

Zodra de aannemingsovereenkomst getekend is, wordt deze verzonden naar de afdeling Kopersbegeleiding van Van Wijnen. Zodra er een verkooppercentage van 70% is gehaald, wordt er een kopersbegeleider toegewezen aan het project. Gedurende de hele bouwperiode en onderhoudsperiode (tot drie maanden na de oplevering van de woning) is hij of zij jouw aanspreekpunt. Voordat er een kopersbegeleider aangewezen is, kun je met vragen terecht bij de Mieke Koster van De Boer Makelaardij via telefoonnummer 0320 – 281 800 of Marc Bosboom van Van der Linden Makelaardij via 0320 – 241 774. Ook kun je contact opnemen met Piet van Slochteren of Kiki Ongering van de afdeling Verkoop van Van Wijnen via 0513 – 467 654.

Met welke andere kosten moet ik rekening houden als ik een woning koop?

De bijkomende kosten voor het kopen van een woning bestaan onder andere uit: stoffering, tuinaanleg, keuken, bestrating, inrichting, aansluiting CAI en telefoon, verhuizing, financieringskosten en eventueel een overbruggingshypotheek.

Als ik een optie neem, zit ik dan gelijk aan de woning vast?

Nee, een optie geeft je een periode de tijd om te overwegen of je de woning wilt kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog bedenktijd?

De bedenktijd is één kalenderweek, dus zeven dagen. Daarnaast is er een voorbehoud van financiering. Je krijgt twee maanden de tijd om de financiering te regelen.

Wat betekent V.O.N.?

V.O.N. betekent vrij op naam. Dat wil zeggen dat in de koopsom alle kosten zijn inbegrepen die nodig zijn om de woning te verwerven. Bekijk na de start verkoop de prijslijst op de website om te zien wat er wel en niet onder vrij op naam valt.

Wat is een koop- en aanneemovereenkomst?

De koopovereenkomst regelt de aankoop van de grond en de aanneemovereenkomst regelt de opdracht aan de aannemer die de woning realiseert.

Hoe komt de koop tot stand?

De koop komt tot stand door het tekenen van de koop- (en aanneem-) overeenkomst. Zodra alle opschortende en ontbindende voorwaarden zijn vervallen, kan de akte van de grond passeren bij de notaris.