image

Nieuwsberichten

Heb jij interesse in een nieuwbouwwoning in Bataviahaven

Achter de schermen werken we hard aan het ontwikkelen van nieuwe huizen in Bataviahaven. Zo hebben we nieuwe, sprekende beelden van de woningen gemaakt.

De veranderende huizenmarkt - en ook de stijgende bouwkosten - maakt het een grote uitdaging om het nieuwbouwaanbod mogelijk te maken. Daarom hebben we jouw hulp nodig zodat wij jouw woondroom waar kunnen maken: een nieuwe gezinswoning of appartement op een van de mooiste plekken in Lelystad.

Hoe jij kan helpen!

Ben jij nog steeds geïnteresseerd in een nieuwbouwwoning in Bataviahaven? En in welk woningtype - een herenhuis of een appartement - zie jij jezelf al wonen? Doe voor 1 april mee aan het marktonderzoek. Dit doe je door 'Mijn woonwensen' in je online woondossier in te vullen. 

Wat zijn de voordelen van je woonwensen doorgeven? Jouw grootste voordeel is dat de nieuwbouwwoningen hoogstwaarschijnlijk in verkoop gaan. Daarnaast krijg je een streepje voor bij de start verkoop.

Log in en geef jouw woonwensen door

Binnenkort in verkoop: volgende fase van Bataviahaven

Het bruist aan Bataviahaven. Dit voorjaar zijn de appartementen aan het havenfront opgeleverd aan de bewoners. Daarnaast opende het restaurant MJ Café aan de boulevard ook de deuren voor gasten die van beleving houden. Wie ook wil wonen op deze bruisende plek heeft geluk: aan het stadsfront gaan deze nazomer nieuwe, gevarieerde woningen in verkoop: 14 grondgebonden herenhuizen en 18 appartementen.

Het komt niet vaak voor: dat je op een plek in Lelystad kunt wonen waar wonen aan het water samenkomt met een levendige boulevard. Hier struin je over de kade en verwonder je je over de grote schepen in de haven. Even gezellig een koffietje drinken, borrelen of dineren is erg aantrekkelijk in de gezellige restaurants die zich op steenworp afstand bevinden. Wonen in Bataviahaven maakt het leven een stuk mooier. Hier voel je je thuis en ervaar je elke dag het vakantiegevoel.

Is het altijd al jouw droom om hier te wonen? Kies dan deze nazomer voor de 18 nieuwe appartementen of 14 grondgebonden herenhuizen. Deze gaan na de zomervakantie in verkoop. Zie hierboven alvast een tipje van de sluier. Via de nieuwsbrief vertellen we je de komende maanden het laatste nieuws over het nieuwbouwaanbod van Bataviahaven. Zo blijf je op de hoogte!

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Twee mijlpalen voor Bataviahaven

Een dubbele mijlpaal voor Bataviahaven: de bouw van de 19 herenhuizen is gestart én de eerste steigerdoeken maken plaats voor de gevel van het appartementengebouw. De komende weken verdwijnen er steeds meer doeken, waardoor je steeds beter ziet hoe mooi en statig het appartementengebouw is. De beelden zeggen meer dan woorden. Bekijk hieronder de sneak peek van Bataviahaven.

Alle herenhuizen verkocht

Inmiddels is ook de laatste handtekening gezet voor een herenhuis in Bataviahaven. Daardoor zijn nu alle 19 herenhuizen verkocht. Dat komt goed uit want na de zomervakantie start de bouw van deze eigentijdse woningen in Lelystad. 

Nog enkele appartementen beschikbaar
Droom jij van een appartement pal aan de haven van Lelystad? Dan is dit je kans: in Bataviahaven zijn er nog twee onverkochte appartementen. Deze woningen zijn ruim, duurzaam en hebben een fantastisch uitzicht over het water. Daarnaast wordt het appartementengebouw al helemaal gebouwd. Meer weten? Je kunt op funda de plattegronden en prijzen ontdekken en bij interesse contact opnemen met de makelaar

Bekijk hier de appartementen op funda.

Start bouw Herenhuizen

Pal aan de haven van Lelystad wordt nu volop het appartementengebouw van Bataviahaven gebouwd. Na de zomervakantie start ook de bouw van de negentien herenhuizen in de naastgelegen zijstraten. 

Op een na zijn alle herenhuizen van Bataviahaven inmiddels verkocht. Doordat de verkoop zo snel is gegaan, kunnen we nu al de start bouw afkondigen. In september of oktober wordt de bouw gestart van de herenhuizen. Hierdoor is Bataviahaven negentien eigentijdse en duurzame woningen rijker. Naar verwachting wordt het appartementengebouw in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd, daarna zijn ook de herenhuizen klaar. 

De ideale stap voor Carlijn en Wesley

Een herenhuis in Bataviahaven was precies wat Carlijn en Wesley zochten. ‘We waren al een tijdje op zoek naar een ruime eengezinswoning in de buurt van Alkmaar. Toevallig kwamen we het project Bataviahaven in Lelystad tegen. De ligging aan het Markermeer en de mooie, robuuste bouwstijl spraken ons gelijk aan. Naast de fraaie ligging wordt de woning gebouwd met het oog op de toekomst, dit is voor ons de ideale stap."

De 19 herenhuizen van Bataviahaven liggen verspreid over twee straten: Duyfken en Claerbeek. Maar welke woning en straat je ook kiest, alle huizen zijn royaal, comfortabel en klaar voor de toekomst. Heb jij ook interesse in een herenhuis aan de grootste jachthaven van Lelystad? Bekijk hier de beschikbaarheid. 

Alle herenhuizen onder optie

De 19 herenhuizen zijn nog maar net in verkoop en ze zijn allemaal al onder optie. Veel mensen hebben zich tijdens de inschrijfperiode ingeschreven er waren zelfs meer inschrijvers dan dat er woningen waren, daarom zijn alle woningen toegewezen en onder optie of zelfs al verkocht. De mensen die zich wel hebben ingeschreven, maar geen woning onder optie hebben gekregen, staan op de reservelijst. 

Verkijk je kans niet! Het komt regelmatig voor dat een optie toch geannuleerd wordt en dat deze vrijgekomen woning wordt aangeboden aan een reserve kandidaat. Wil jij ook op de reservelijst? Je kan je nog steeds aanmelden hiervoor door het 'Digitaal inschrijfformulier' in het online woondossier in te vullen.

Voorspoedige bouw

Er wordt volop gebouwd aan het havenfront. Hier komen appartementen in alle soorten en maten. Denk hierbij aan huurappartementen, royale koopappartementen en super-de-luxe penthouses. Inmiddels gaan we de lucht in. Deze hoogbouw in combinatie met de mooie ligging aan het water, levert fantastische plaatjes op. 

Wil jij hier wonen? Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar die in aanbouw zijn. Ook zijn er nu 19 herenhuizen in verkoop. 

Bekijk hier de appartementen

Ontdek hier meer over de herenhuizen

Bataviahaven is voor iedereen

‘Een project met veel prestige, dat is Bataviahaven,’ zegt Wouter de Vries, projectontwikkelaar bij Van Wijnen. ‘De gemeente Lelystad had voor deze plek aan de haven grote ambities en wilde hier omsloten wooncomplexen met een slimme parkeeroplossing. Wij hebben destijds deze opdracht gekregen om twee woonblokken te ontwikkelen en realiseren. Blok I is ruim tien jaar geleden opgeleverd. Blok II is inmiddels in aanbouw. Het is een buitengewone kans om op deze toplocatie zo’n omvangrijk project te ontwikkelen en te realiseren. Samen met de gemeente en de architect werken we nauw samen om deze locatie eer aan te doen. Dit doen we door aan de havenkant een robuust gebouw te verrijzen, met aan weerszijden torens. Dit zie je nu al bij Bataviahaven I en straks ook bij de tweede fase.’

‘Bataviahaven is meer dan een bijzondere ontwikkeling,’ vertelt Wouter enthousiast verder. ‘Met ons ontwerp brengen we alle generaties bij elkaar. Van starters tot gezinnen en ouderen, voor iedereen wordt het mogelijk om aan de haven van Lelystad te wonen. Zij kunnen in Bataviahaven kiezen uit bijvoorbeeld een ruim huurappartement, een luxe penthouse met fantastisch uitzicht op het Markermeer of een hoog herenhuis met een eigen tuin. De bewoners stappen zo vanuit hun huis op de gezellige boulevard met maritieme winkels en restaurants.’

Wil jij hier wonen? Op dit moment zijn er 19 herenhuizen in verkoop. Bekijk hier het aanbod. 

Nu in verkoop: 19 herenhuizen

Vandaag is het zover: de start verkoop van de 19 herenhuizen. Vanaf nu kun jij je officieel inschrijven voor een herenhuis. De prijslijst, de contractstukken en de klantreis staan nu online. Deze kun je zien via het kopje 'downloads' op de website.

Of je nou je voorkeuren al hebt doorgegeven voor een bouwnummer of als je nu voor het eerst de herenhuizen op het oog hebt: vanaf nu heb je de kans om je inschrijving definitief te maken. Je kunt je vanaf vandaag inschrijven voor een woning voor de inschrijfdeadline op maandag 7 december om 12.00 uur. 

Over inschrijven: 

  • Vanaf nu staat het definitieve inschrijfformulier voor je klaar. De inschrijving verloopt geheel online via het 'Digitaal inschrijfformulier' in het online woondossier.
  • Door je in te schrijven, kom je als eerste in aanmerking voor een herenhuis naar jouw keuze.
  • Wanneer je je hebt ingeschreven en een woning is aan jou toegewezen, krijg je uiterlijk woensdag 9 december een reactie van de makelaar. Dan word je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek en kun je ervoor kiezen om een optie te nemen. 
  • Lees op de downloadpagina meer over de inschrijfprocedure.

Heb jij tijdens het inschrijven nog vragen? Bekijk dan eens het stappenplan of schroom niet om contact op te nemen met de makelaar. 

De Boer Makelaardij 
0320 281 800
mail@deactievemakelaar.nl

Makelaardij van der Linden
0320 241 774
info.lelystad@vanderlinden.nl

26 november in verkoop: 19 herenhuizen

Hoera! De definitieve start verkoop datum is bekend. Op donderdag 26 november start de online verkoop van de 19 herenhuizen in Bataviahaven. Vanaf dan zijn de definitieve prijzen bekend en start de online inschrijving van deze ruime eengezinswoningen. De inschrijfprocedure wordt vanaf de start verkoop duidelijk gemaakt. Je kunt hier alvast lezen hoe zo'n nieuwbouwwoning kopen nou precies werkt.

Heb jij interesse in een herenhuis? Maak dan nu alvast een woondossier aan en geef ook jouw voorkeuren voor een bouwnummer door. 

Bouw Bataviahaven

De bouw van Bataviahaven loopt als een trein. Binnenkort worden de breedplaatvloeren gelegd. En wanneer de installatie- en vlechtwerkzaamheden afgerond zijn, wordt het beton gestort. De verwachting is dat we over enkele weken al de lucht in gaan. Daarmee schiet Bataviahaven dit najaar als een paddenstoel uit de grond.

De volgende  werkzaamheden staan op de planning voor uitvoering:

Week 40                 Stort tussenverdieping deel 1
Week 42                 Stort tussenverdieping deel 2
Week 41 t/m 46      Leggen 1e verdiepingsvloer
Week 46 t/m 48      Storten 1e verdiepingsvloer

 

November in verkoop: Herenhuizen

Ben jij op zoek naar een ruime eengezinswoning op loopafstand van Bataviahaven? Dan is er voor jou goed nieuws: in november start de verkoop van de 19 herenhuizen. Deze woningen liggen in een zijstraat van het appartementengebouw en lijken van buiten op het wooncomplex. Zo krijgen de herenhuizen dezelfde bruinrode bakstenen en hoge ramen.

Naast veel lichtinval bieden de woningen ook ontzettend veel ruimt door de hoge wanden en platte daken. De woning telt drie verdiepingen, op de eerste verdieping liggen drie slaapkamers. Op de tweede etage kun je ervoor kiezen om twee extra slaapkamers te laten maken.

Daarnaast profiteer je hier van: 

  • Diepe achtertuin met berging
  • Veilig parkeren op eigen parkeerplek
  • Met vloerverwarming 
  • Gasloos en energiezuinig wonen

Start bouw Bataviahaven

Deze week is het zover: de start bouw van het appartementengebouw in Bataviahaven. De graafwerkzaamheden zijn al gestart. Hierdoor kunnen de eerste palen op vrijdag 24 april de grond in. De verwachting is dat de werkzaamheden eind 2021 of begin 2022 klaar zijn. Dit wooncomplex is een grote aanwinst voor Lelystad. Met juniorappartementen, ruime appartementen, zorgwoningen en royale penthouses is er voor elk wat wils.

Het koopaanbod van dit appartementengebouw in Bataviahaven bestaat uit 34 appartementen en 2 penthouses. Vanuit je woning kijk je uit op het kabbelende water, de schepen in het Markermeer en de reuring aan de boulevard. Inmiddels is de helft van het aanbod verkocht. De rest is onder optie en nog maar één appartement is beschikbaar

Binnenkort in verkoop: herenhuizen

Bataviahaven breidt uit. Naast het appartementengebouw telt de woonbuurt straks ook 19 herenhuizen. Hier woon je ruim, comfortabel, duurzaam en toch op steenworpafstand van de boulevard.

Een herenhuis is de ideale gezinswoning. Hier geniet je niet alleen van binnen van veel ruimte, maar heb je ook een eigen tuin. Interesse? Na de zomervakantie gaan de woningen in verkoop.

Stappenplan nieuwbouwwoning kopen

Een nieuwbouwwoning kopen van Van Wijnen, wat houdt dat precies in? We leggen het je graag uit in onderstaande video. Daarnaast hebben we de verschillende stappen voor je op een rijtje gezet op deze pagina.

Jouw ideale woning nog niet gevonden?

Hoe Wonen biedt je een compleet overzicht van huidige en toekomstige projecten van Van Wijnen. Bovendien luisteren we naar jouw woonwensen voor straks.

Schrijf je nu in

INTERESSE

Wil jij graag wonen in Bataviahaven?
Maak nu alvast een online woondossier aan.